Σάββατο 28 Απριλίου 2012

12.04.28 - "Ένα γράμμα αναμονής"




















ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ένα γράμμα αναμονής



Το γράμμα αυτό, ίσως το βρεις μετά από χρόνια να σε περιμένει. 
Τότε, θα έχεις μάθει γράμματα, θα ξέρεις να διαβάζεις και αργότερα που όλα θα τα καταλαβαίνεις, θα θέλεις να μάθεις περισσότερα για σένα, για τούς άλλους γύρω σου και για τον κόσμο.  

Σήμερα το μεσημέρι γιορτάσαμε νοερά τα γενέθλια σου, συμπλήρωσες κιόλα τρεις ημέρες που είσαι κοντά μας. Κάθε στιγμή τη νοιώθουν γιορτή όλοι που έρχονταν να σε γνωρίσουν και πιο πολύ απ’ όλους πανηγυρίζουν η μαμά και ο μπαμπάς, που είναι συνέχεια μαζί σου και λάμπουν από χαρά τα μάτια τους, που δεν χορταίνουν να σε κοιτάζουν. 

Περιμένοντας σε να γεννηθείς, σου μιλούσε ο καθένας μας κρυφά, όμως είμαι σίγουρος πως εσύ καταλάβαινες καλά την ουσία από όλα αυτά που σου λέγαμε και δεν έχασες ούτε λέξη από τη ζεστασιά της αγάπης που ήταν γεμάτα τα λόγια μας.  

Όσο σε περιμέναμε, σκεφτόμουνα πόσα πολλά θα είχες να κάμεις για μας μόλις έρθεις στον κόσμο μας. Πόσο σημαντικά θα ήταν για μας τα δώρα που έφερνες μαζί σου. 
Πόσο μεγάλη ανάγκη είχαμε, να σε βλέπουμε την ώρα που κοιμάσαι και αφομοιώνεις την αγάπη που σε περιβάλλει, για να καταλάβουμε πως αρκετά κοιμηθήκαμε κι εμείς στη ζωή μας και πως είναι καιρός πια να αγρυπνούμε περισσότερο για σένα. 
Όχι για να σε προστατεύουμε σαν «άγρυπνοι φρουροί», αλλά για να σε ακολουθούν σε κάθε βήμα σου οι προσευχές μας.

Είχαμε ανάγκη ακόμα να ακούσουμε λίγο τη γκρίνια σου όταν πεινάς, λίγο το κλάμα σου όταν κρυώνεις, για να καταλάβουμε πόσο ανόητα γκρινιάζουμε εμείς και κλαίμε πολλές φορές, χωρίς λόγο. 
Να βλέπουμε το χαμόγελο σου να ξεκινά από το τίποτα, για να ξαναθυμηθούμε πώς είναι να χαίρεται κανείς μέσα από την καρδιά του, για όσα απλά μα σημαντικά πράγματα μας χαρίζει η ζωή.

Περιμέναμε με λαχτάρα να αντικρίσουμε το αθώο σου βλέμμα, για να μετρήσουμε το βάρος των λαθών μας, να νοιώσουμε την αμέριστη  εμπιστοσύνη της αδυναμίας σου σε μας, για να συνειδητοποιήσουμε τη ρηχότητα της δικής μας πίστης στον Θεό.

Μόλις όμως γεννήθηκες, όλα τα παραπάνω παραμέρισαν. 
Ήσουν μια ιδέα, μια προοπτική, μια ακαθόριστη εικόνα και αίσθηση. 
Έξαφνα έγινες παρουσία, έγινες ζωή, άνθρωπος με τη δική σου υπόσταση, με το δικό σου πρόσωπο. Οι σκέψεις γίνανε λουλούδια ανθισμένα και δάκρυα χαράς. 
Οι προσευχές και οι ικεσίες μας, έγιναν δοξολογίες κι ευχαριστίες. 
Τα αισθήματα μας έγιναν χάδια και φιλιά, αγγελάκια που σε τριγυρίζουν και ξεδιπλώνουν τα όνειρα του τρυφερού ύπνου σου.

Ναι, το ίδιο συμβαίνει παντού όταν γεννιέται ένα μωρό, όμως εσύ είσαι το δικό μας μωρούλι, ο μικρούλης που εμπιστεύθηκε ο καλός Θεός σε μας, για να του δείξουμε τι μάθαμε ως τώρα.

Έξαφνα γίναμε γονείς, μαμά και μπαμπάς, παππούδες και γιαγιάδες, θείοι και θείες και οι λέξεις αυτές απόκτησαν για μας χαρμόσυνο νόημα, γιατί είναι οι νέοι ρόλοι που μοίρασες στη ζωή μας, μια νέα ευκαιρία για τον καθένα μας που έχει φυλαγμένα για σένα τα δικά του δώρα.  

Έχουμε τόσα να κάνουμε μαζί! 
Να σου δίνουμε ένα δάχτυλο να σφίγγεις για να νοιώθεις σιγουριά, να συνοδεύουμε με γέλια τη μελωδία του δικού σου γέλιου, να καλωσορίζουμε τον ύπνο σου με νανουρίσματα, να σου δείξουμε τον κόσμο των τραγουδιών, των χρωμάτων και των παραμυθιών και τόσα, τόσα άλλα...

Είναι πολλοί και πανέμορφοι οι θησαυροί που κρύβει η φύση και η γη μας, η θάλασσα και τ΄ αστέρια, τα λουλούδια και οι φίλοι μας τα ζώα και σίγουρα θα θέλεις να τα ανακαλύψεις όλα μόνος σου και γρήγορα. 
Να μην ξεχνάς όμως πως είμαστε πάντα δίπλα σου, ότι και να γίνει. 
Γιατί εσύ είσαι τώρα για μας, ο πιο μεγάλος θησαυρός!

Θα σου πω και ένα μυστικό. Πως όλα τα φανερώνει η αγάπη, όλα τα ομορφαίνει η αγάπη, που είναι η μεγαλύτερη χαρά, το πιο σπουδαίο, το πιο δυνατό, το πιο πολύτιμο δώρο που φυλάει η ζωή κρυμμένο, μόνο γι’ αυτούς που έχουν το κλειδί. 
Και το κλειδί της αγάπης είναι, πως όσο περισσότερη μοιράζεις γύρω σου, τόσο πιο γεμάτη από αγάπη θα είναι πάντοτε η καρδιά σου. Θα δοκιμάσεις και θα δεις. 
Τότε θα καταλάβεις, ποιος γεμίζει τον κόσμο με αγάπη.

Τώρα κοιμήσου. Οι ώρες, οι μέρες σου, θα αρχίσουν σιγά-σιγά να γεμίζουν με φως. 
Θα είναι οι ευχές μας για σένα, που δεν θα σταματήσουν ποτέ. 
        
Καλωσόρισες μικρούλη!
Ο δρόμος σου στη ζωή, να είναι πάντοτε φωτεινός, γεμάτος χαρά και ευλογία!


Ο παππούς σου Μ.


                                       







Share

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο, Μ.Ψ. Ο θεός να σου-σας δώσει χρόνια πολλά να σε-σας χαρεί ο εγγονός
    !

    Να σας ζήσει!
    π.Χ & Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας π.Χ και Δέσποινα για τις ευχές σας!

    Επίσης ευχαριστούμε θερμά τη Stoula, τη Joanna, τον Nick-Ikonomo, την Angie, τη Μαρία Ε., τον Ηλία Α. και τον Γιάννη Α., που με σημειώματα ή μηνύματα συνυπέγραψαν τις ευχές και την αγάπη που εκφράζει το παραπάνω γράμμα!

    Σπύρος και Μαρία-Βικτωρία

    Μ. Ψ. και Βίκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή