Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

"Fire Proof"




Fire Proof [USA – 2008]



                       


Με την εξαιρετική σκηνοθεσία του βαπτιστή πάστορα
Alex Kendrick και γυρισμένη με κόστος 500.000 δολάρια, από την εταιρία Sherwood (της Εκκλησίας των Βαπτιστών του Albany της Γεωργίας των ΗΠΑ), η ταινία “Fire Proof”, απέφερε κέρδη πάνω από 33.000.000 δολάρια. Το γεγονός αυτό και μόνο, δείχνει τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου σε μια δημιουργία, που προσφέρει στον θεατή πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μια απλή διδακτική ιστορία κι ένας πρωτότυπος πρακτικός οδηγός Αγάπης.

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας, ο
Caleb Holt [Kirk Cameron], Αρχηγός της Πυροσβεστικής Ομάδας της περιοχής του, νέος, επιτυχημένος, ευσυνείδητος και δυναμικός. Όλοι οι συνεργάτες του τον εκτιμούν και τον σέβονται για την υπευθυνότητα και τις ικανότητες του. Παλεύουν μαζί του με τη φωτιά, σώζουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες. Με συντονισμένες κινήσεις, με αυτοπεποίθηση κι αποφασιστικότητα. Πολλές φορές και με ηρωισμό.

Όμως, πόσο ν’ αντέξει κανείς την ένταση μιας τέτοιας ζωής, όταν δεν έχει την αποδοχή της ίδιας της γυναίκας του; Τι να περισώσει από τον εαυτό του, που διχάζεται μόλις επιστρέφει στο σπίτι του; Κι όταν ακόμα θα έχει αντιμετωπίσει την πυρκαγιά του εγωισμού του, πως να κατασιγάσει στη συνέχεια τη φλόγα που πυρώνει τη συνείδηση του και το επαναστατημένο πνεύμα του; 

*  Η παρουσίαση της ταινίας, με σχετική κριτική και ελεύθερο σχολιασμό από τον Μ. Ψ.
    βρίσκεται στο "Αρχαγγέλων Ταινιόραμα" =>










Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου