Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

"Εσύ κι οι παππούδες σου "

 




-  Άγνωστου συγγραφέα


Φαντάσου πως γεννήθηκες το 1900.
Όταν είσαι 14 χρονών αρχίζει ο Α ' Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει όταν είσαι 18, με τον θάνατο 22 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Λίγο μετά, μια παγκόσμια πανδημία, η ισπανική γρίπη, σκοτώνει 50 εκατομμύρια ανθρώπους.
Εσύ, βγαίνεις ζωντανός και σώος, είσαι 20 χρονών.
Στα 29 σου, επιβιώνεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και λιμό.

Στις 33 σου, οι Ναζί έρχονται στην εξουσία.
Είσαι 39 όταν αρχίζει ο Β ' Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει όταν είσαι 45.
Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, πεθαίνουν 6 εκατομμύρια Εβραίοι και
συνολικά, θα υπάρξουν πάνω από 60 εκατομμύρια θάνατοι.
Όταν είσαι 52 ξεκινά ο Πόλεμος της Κορέας.
Όταν είσαι 64, αρχίζει ο πόλεμος του Βιετνάμ και τελειώνει όταν είσαι 75.

Ένα παιδί όμως, που γεννήθηκε το 1985, πιστεύει ότι οι παππούδες του δεν έχουν ιδέα πόσο δύσκολη είναι η ζωή, αν και έχουν επιβιώσει από αρκετούς πολέμους και καταστροφές.
Ένα παιδί που γεννήθηκε το 1995 και είναι σήμερα 25 χρονών, πιστεύει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου, όταν το πακέτο του στο Amazon παίρνει περισσότερες από τρεις μέρες για να φτάσει ή όταν δεν παίρνει περισσότερα από 15 ''likes'' για τη φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Facebook ή στο Instagram...

Το 2020, πολλοί από εμάς ζούμε με άνεση, έχουμε πρόσβαση σε διάφορες πηγές διασκέδασης στο σπίτι, αλλά διαμαρτυρόμαστε γιατί πρέπει να μείνουμε περιορισμένοι στα σπίτια μας, για αρκετές εβδομάδες.
Κι όμως έχουμε ρεύμα, τηλέφωνο, φαγητό, ζεστό νερό και στέγη στο κεφάλι μας, ενώ τίποτα από αυτά τα βασικά, δεν υπήρχε κάποτε.

Η ανθρωπότητα επέζησε από πολύ πιο σοβαρές περιστάσεις και ποτέ δεν έχασε τη χαρά της ζωής κι εμείς εξακολουθούμε να παραπονιόμαστε, γιατί πρέπει να φοράμε μάσκες για να μπούμε σε σούπερ μάρκετ και σε μέσα μαζικής μεταφοράς...

Μήπως τελικά είμαστε εγωιστές;…

 

fb - Brigitte Muller Van Overberghe – Takis

2fA





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου