Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

"π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης [1957-2022] "

 



- George Christodoulou


Εκοιμήθη σήμερα ο αγαπημένος μου φίλος και συνεργάτης, ένα πραγματικό ΔΙΑΜΑΝΤΙ της Εκκλησίας και της Ψυχιατρικής.

Και στους δύο αυτούς τομείς διέπρεψε ο αγαπημένος μας παπά-Διαμαντής.

Δούλεψε μαζί μου με την ιδιότητα του Ψυχιάτρου, αρχικά ως ειδικευόμενος Ψυχίατρος και στην συνέχεια σε στενή συνεργασία μαζί μου, στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο), στην Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος, στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.

Σύνδεσε το όνομά του με τον απο-ιδρυματισμό των ασθενών του Ψυχιατρείου της Λέρου, σκοπό για τον οποίο αφιέρωσε επίπονες προσπάθειες, χρόνο και κυρίως απόθεμα ψυχής.

Ήταν αγαπημένος φίλος δικός μου, αλλά και όλης της οικογένειας.
Με την απλότητα, την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και το ήθος που τον χαρακτήριζαν κατακτούσε αβίαστα τους ευγενικούς του στόχους και ήταν ο ιδανικός "μεσάζων" στις λεπτές σχέσεις Ψυχιατρικής και Εκκλησίας.

Ήταν στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (που ξέρω ότι τον εκτιμούσε ιδιαίτερα), όταν ακόμη ο  τελευταίος ήταν Επίσκοπος Θηβών και Λεβαδειάς.

Αντιμετώπισε καρτερικά την πάθησή του, που του είχε στερήσει ένα από τα πιο εμφανή προσόντα που του είχε χαρίσει ο Θεός: τον Λόγο. Όμως, βρήκε ο παπά-Διαμαντής τρόπο να επικοινωνούμε, και έτσι "μιλούσαμε" με εικονίδια.

Αγαπημένε μου φίλε, σε αποχαιρετώ με αγάπη, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη, όλοι οι φίλοι σου και συνεργάτες.

 

ekklisiaonline

fb – 2fA

                                                         




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου