Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

"Τέχνη και τέχνες.. "



 
Salvatore Garau


Ένα αόρατο έργο τέχνης που φιλοτέχνησε ο Ιταλός καλλιτέχνης Salvatore Garau, σύμφωνα με το Newsweek, πωλήθηκε για 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο καλλιτέχνης υποστηρίζει πως αν και το γλυπτό δεν υπάρχει στην φυσική του μορφή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
Δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως «Το κενό δεν είναι παρά ένας χώρος γεμάτος ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε από αντικείμενα και δεν μείνει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάισενμπεργκ, το "τίποτα" δεν έχει μεν βάρος, ωστόσο έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται μέσα μας σε άυλα σωματίδια συναισθήματος».

Αν και ο αγοραστής δεν κατονομάστηκε, το γλυπτό θα πρέπει να περιέχεται νοητά σε έναν ανοιχτό χώρο ελεύθερων διαστάσεων 1,5Χ1,5 μ.
Και εννοείται ότι θα εκτίθεται πλέον, σε ιδιωτική συλλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγοραστής έχει λάβει πιστοποιητικό γνησιότητας του έργου, που έχει υπογραφεί και σφραγιστεί από τον ίδιο τον δημιουργό.

Βέβαια αυτό δεν είναι το πρώτο άυλο γλυπτό που δημιούργησε ο Garau,  είναι όμως το πρώτο που πωλήθηκε (κακώς) έναντι ορατών, μη ενεργειακών χρημάτων...

 

lifo – 2φΑ

                                                       




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου