Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

"Χρόνος αξέχαστος "

 



Παύλος Ευδοκίμωφ  -  Το ξεκίνημα της πνευματικής ζωής
[Ποιμαντική Σκέψη της Εβδομάδος]

 

Εκτός σπανίων εξαιρέσεων, η πνευματική ζωή γεννιέται μέσα σ’ ένα γεγονός, που το αποκαλούμε «μεταστροφή».
Είναι ένα γεγονός υποβλητικό, μια ισχυρή συγκίνηση, που ακολουθείται από το σαφές πέρασμα από μια κατάσταση σε μιαν άλλη.

Σαν ένα φως που αποκαλύπτει τα σκοτάδια, ξεσκεπάζει δια μιας το ανεπαρκές και ανυπόστατο παρόν και προσανατολίζει προς τις ανοιχτές πόρτες ενός νέου κόσμου.
Αυτή η έναρξη μιας υποσχέσεως εντελώς παρθενικής, οδηγεί σε αποφασιστικές μεταβολές και συνεπάγεται την χαρούμενη δέσμευση του όλου είναι μας.

Ακόμη και εκείνοι που κληρονομούν την πίστη από την παιδική τους ηλικία, περνούν αργά ή γρήγορα από την συνειδητή ανακάλυψή της, από μια οικειοποίηση εντελώς προσωπική και πάντοτε συγκλονιστική.

Μια μελέτη, μια συνάντηση, ένας στοχασμός κάνουν να αναβλύσει ένα απότομο και δυνατό φως. Στο φέγγος του όλα ρυθμίζονται.
Είναι η θρησκευτική άνοιξη μ' ένα εύθυμο μοζαρτικό τόνο· όπως οι νέοι βλαστοί γεμάτοι χυμό, το ανθρώπινο ον αισθάνεται διεσταλμένο από μια χαρά εκπληκτική, από μιαν αυθόρμητη συμπάθεια για όλα και για τον καθένα.

Χρόνος αξέχαστος: σαν μια γιορτή φωτισμένη με χίλιες λάμψεις, μας κάνει να δούμε στον Θεό το πρόσωπο του Πατέρα, που με χαμόγελο βγαίνει να προϋπαντήσει το παιδί του.

 

πΖ – 2φΑ

                                                     




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου