Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

12.09.02 - "Η επόμενη μέρα"









ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Η επόμενη μέρα.



Το “δεύτερο φεγγάρι του Αυγούστου”, όχι σαν Πανσέληνος, αλλά σαν ένας πλήρης σεληνιακός μήνας, συνήθως συνεχίζεται μέσα στον Σεπτέμβριο. Όμως ο συμβολισμός του, των τελευταίων δηλαδή βιωμάτων της θερινής ωριμότητας, της Θεοτόκου (συμ)παρισταμένης μετά την Κοίμηση Της, της ζωής που κάμπτει την έπαρση της στην αντίστροφη μέτρηση, οριοθετηθεί νοηματικά την 31 Αυγούστου.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι αλλάζει. Είναι η αρχή ενός νέου κύκλου ζωής. Μιας νέας διαδρομής. Είναι η ώρα της συνειδητοποίησης. Της περιστολής που ακολουθεί τη θερμή διαστολή του Καλοκαιριού. Της επανόδου στους ρυθμούς απολογισμού, σχεδιασμού και εργασίας.

Είναι η ώρα του μετά- . Της μετά το “δεύτερο φεγγάρι” αξιολόγησης και αξιοποίησης των εμπειριών. Της μετάνοιας που πάντα εκκρεμεί και πάντα επιζητά την ευκαιρία της. Της μετάδοσης και της μετάληψης.  
Ο Σεπτέμβριος είναι μια μεταβατική περίοδος.

Σε μια χρονική ακολουθία, όπου το πνεύμα συναινεί και συμμετέχει.

Στο βάθος της καρδιάς όλων μας υπάρχει μια μικρή φλόγα, μια οικογενειακή εστία αγάπης, που γύρω της λέγονται κι ακούγονται παραμύθια για παιδιά, για μας που επιστρέφουμε. Εκεί, σε ώρες σιωπής και περισυλλογής, κοιτώντας τη φωτιά, κάποιος θα διηγηθεί ξαφνικά αλήθειες, που μέχρι τώρα δεν ήμασταν έτοιμοι ν’ ακούσουμε. . .










Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου