Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

"Καρποφορία "

 




-  Antony Bloom


Υπάρχει σε ένα γαλλικό μυθιστόρημα, η ιστορία ενός ανθρώπου που ονομάζεται κ. Κυπριανός. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει περάσει πολλά χρόνια στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού και έχει μάθει έτσι να αγαπάει τη φύση και όλα αυτά που μπορεί να παράγει η γη, έχοντας διαμορφώσει μία μοναδική σχέση μαζί της, σε βαθμό που να μπορεί να της μιλάει, ζωογονώντας τις αδρανείς δυνάμεις της ζωής.

Έρχεται στη Γαλλία και αγοράζει ένα κομμάτι γης εντελώς άγονο που ποτέ δεν καρποφόρησε, και αρχίζει να τραγουδά σε αυτό το κομμάτι γης τραγούδια δημιουργικής αγάπης, με αποτέλεσμα σταδιακά η γη αυτή να αρχίσει να ανθίζει, να γίνεται πλούσια, γεμάτη από δέντρα, χόρτα, φυτά, θάμνους και ζώα που έρχονταν εκεί, επειδή έβρισκαν ένα μέρος που αποτελούσε ήδη ένα όραμα του παραδείσου.

Αυτό είναι εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε, αυτό είναι που καλούμαστε να κάνουμε -να κοιτάξουμε αυτόν τον κόσμο με τα μάτια του κ. Κυπριανού ή τα μάτια του Χριστού- με αγάπη, με σεβασμό, να κοιτάξουμε βαθιά και να ξεδιπλώσουμε κάθε σπίθα ομορφιάς, αλήθειας και δικαιοσύνης, οδηγώντας τον έτσι στην καρποφορία.

 

fb - Αναστασία Χατζηπαύλου

2φΑ





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου