Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

"Μπαλόνια για όλους.. "










Μια ομάδα 50 υπαλλήλων συμμετείχε σ’ ένα συνέδριο της εταιρίας τους, για την αναζήτηση μεθόδων βελτίωσης της αποδοτικότητας τους. Κάποιος ομιλητής θέλησε σαν εισαγωγή της ομιλίας του, να κάνει ένα ομαδικό πείραμα και όλοι συμφώνησαν.

Έδωσε σε κάθε σύνεδρο από ένα κόκκινο μπαλόνι και ζήτησε από όλους να γράψουν επάνω με μαρκαδόρο, το όνομά τους. Έπειτα, μεταφέρθηκαν όλα τα μπαλόνια σε ένα διπλανό δωμάτιο. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι κλήθηκαν να πάνε στο δωμάτιο εκείνο και να βρουν, μέσα σε πέντε λεπτά, το μπαλόνι με το όνομά τους.

Έγινε πανζουρλισμός. Ο ένας έσπρωχνε τον άλλον τρέχοντας, όλοι συγκρούονταν μεταξύ τους, αλληλοδιαμαρτύρονταν εκνευρισμένοι, τα μπαλόνια πετάγονταν στο ταβάνι και όταν τελικά πέρασαν τα 5 λεπτά, κανένας δεν είχε βρει το μπαλόνι του.

Ο ομιλητής τότε ζήτησε από τον καθένα, να πάρει στα χέρια του ένα μπαλόνι στην τύχη και να το δώσει σε όποιον είχε γραμμένο το όνομα του επάνω. Μέσα σε δυο μόνο λεπτά, όλοι κρατούσαν στο χέρι τους το δικό τους μπαλόνι.

Στο σημείο αυτό, ο ομιλητής άρχισε να εκφωνεί τον σύντομο λόγο του:

«Αυτό που έγινε τώρα, είπε, είναι αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην εταιρία μας και στην κοινωνία μας, δηλαδή στη ζωή όλων μας. Όλοι κυνηγούμε την επιτυχία μετά μανίας σε βάρος του διπλανού μας, που τον βλέπουμε σαν εμπόδιο στον δρόμο μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τον παραγκωνίσουμε.

Αν διευκολύναμε όλοι την επιτυχία, την ευτυχία των άλλων, τότε  και εμείς οι ίδιοι θα ήμασταν επιτυχημένοι και ευχαριστημένοι, η εταιρία θα αναπτυσσόταν με ρυθμούς γρηγορότερους και η ζωή όλων μας θα ήταν αρμονικότερη και ωραιότερη!... »


GT – [2fA]



                                               







Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου