Τρίτη 28 Απριλίου 2020

"Τι νομίζετε εσείς.. "





Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
[Ομιλίες Δ’ – Κυριακοδρόμιο]


Τι νομίζετε εσείς που ακολουθείτε τον Χριστό, που βαφτιστήκατε στο όνομά Του;
Δεν φανέρωσε ο Χριστός όλες τις νίκες αυτές, που κανένας άλλος στον κόσμο δεν είχε κατορθώσει να κάνει; Δεν αισθάνεστε καθημερινά, πως ακολουθείτε τον μέγιστο Νικητή από την δημιουργία του χρόνου και του κόσμου;
Δεν νιώθετε πως είστε βαφτισμένοι στο όνομα Εκείνου που γνωρίζει και μπορεί να κάνει τα πάντα, που στολίζει με το κάλλος Του όλα τα πλάσματα, που τα θωπεύει με το έλεός Του και τα ζωογονεί με τη ζωή Του;

Αν δεν τα νιώθετε και δεν τα ζείτε όλα αυτά, τότε το ότι τον ακολουθείτε και καλείστε με τ’ όνομά Του, πολύ λίγο θα σας βοηθήσει.
Μόνο με τον Κύριο Ιησού θα μπορέσετε, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ή τον ελάχιστο δισταγμό, να πιστέψετε στη νικηφόρα δύναμη του Θεού πάνω σε κάθε πλάσμα, σε κάθε στοιχείο της φύσης και σε κάθε κακία του κόσμου.
Μόνο ο Κύριος Ιησούς μπορεί να σου δώσει το θάρρος να ζήσεις, το θάρρος ν’ αντιμετωπίσεις τον θάνατο. Μόνο Εκείνος μπορεί να σου δώσει ελπίδα σε μια ζωή καλλίτερη από την πρόσκαιρη, που υπόκειται στη φθορά.

Μόνο Εκείνος μπορεί να εμπνεύσει μέσα σου την αγάπη για κάθε καλό.
Γιατί Εκείνος είναι η σαρκωμένη νίκη κατά του κόσμου.
«Θαρσείτε· εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιωάν. ιστ 33), είπε ο Χριστός στους μαθητές Του και μέσω των μαθητών Του σ’ όλους εμάς.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε.
Ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός νίκησε τον κόσμο.



alopsis – [2fA]






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου