Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

"Δυο άγγελοι"







Δυο άγγελοι


Δυο άγγελοι που ταξίδευαν, σταμάτησαν να περάσουν τη νύχτα τους στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Οι ιδιοκτήτες όμως δεν ήταν καθόλου ευγενείς και αρνήθηκαν στους αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο των ξένων της βίλας.
Αντιθέτως τους έδωσαν ένα μικρό μέρος, σε ένα κρύο υπόγειο. Καθώς εκείνοι έφτιαχναν τα στρώματα τους στο σκληρό πάτωμα, ο μεγαλύτερος άγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και αμέσως την επισκεύασε. Όταν ο μικρότερος άγγελος τον ρώτησε γιατί, ο μεγαλύτερος απάντησε: "Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται".

Την επόμενη νύχτα, οι δύο άγγελοι ήρθαν να ξεκουραστούν σε ένα πολύ φτωχικό σπίτι, αλλά ο αγρότης και η γυναίκα του ήταν πολύ φιλόξενοι. Αφού μοιράστηκαν μαζί τους τη λίγη τροφή που είχαν, τους παραχώρησαν το κρεβάτι τους για να κοιμηθούν, ώστε οι δύο άγγελοι να έχουν μια ξεκούραστη νύχτα. Όταν βγήκε ο ήλιος το επόμενο πρωί, οι άγγελοι βρήκαν τον αγρότη και τη γυναίκα του να κλαίνε. Η μοναδική τους αγελάδα της οποίας το γάλα ήταν το μόνο τους εισόδημα, ήταν νεκρή στο λιβάδι.
Ο μικρότερος άγγελος αναστατωμένος, ρώτησε τον μεγαλύτερο, πώς ήταν δυνατόν και άφησε να γίνει κάτι τέτοιο.
"Ο πρώτος άντρας είχε τα πάντα και παρόλα αυτά τον βοήθησες", τον κατηγόρησε. "Η δεύτερη οικογένεια είχε ελάχιστα και όμως ήταν πρόθυμη να τα μοιραστεί μαζί μας κι εσύ άφησες την αγελάδα να πεθάνει... "

"Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται", απάντησε πάλι ο μεγαλύτερος άγγελος.
"Όταν μείναμε στο υπόγειο της βίλας, πρόσεξα πως σε εκείνη την τρύπα στον τοίχο ήταν χρυσός αποθηκευμένος. Μια και ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο άπληστος και δεν είχε τη διάθεση να μοιραστεί την καλή του τύχη, σφράγισα τον τοίχο, ώστε να μην βρει το χρυσάφι. Εχθές τη νύχτα πάλι, καθώς κοιμόμασταν στο κρεβάτι του αγρότη, ήρθε ο άγγελος του Θανάτου για πάρει τη ζωή της γυναίκα του κι εγώ τον παρακάλεσα να πάρει στη θέση της τη ζωή της αγελάδας."

Μερικές φορές αυτό ακριβώς συμβαίνει, όταν τα γεγονότα δεν έχουν το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε. Αν έχεις πίστη όμως, θα πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι σε κάθε περίπτωση και να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα, θα είναι πάντα προς όφελός σου. Μπορεί να μην το μάθεις ποτέ ή μονάχα πολύ αργότερα, αλλά αυτό φυσικά δεν έχει καμιά σημασία...


 
Από το: agioritikovima.gr










Share

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό και σωστό.Όμως είμαστα άνθρωποι και οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά, γι' αυτό και πρέπει να προσέχουμε στο πεδίο της μάχης, ποιο λύκο ταΐζουμε περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή