Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

"Ημέρα Σάββατο "




Οι ημέρες της εβδομάδας και ο εορτασμός τους 
από το πλήρωμα της Εκκλησίας


Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Είναι η Ημέρα της Αναστάσεως. 
Κάθε Κυριακή Εορτάζουμε το Πάσχα ή κάποια γεγονότα, όπως την Είσοδο του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ κατά την Κυριακή των Βαΐων, την Αποστολή και Κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους την Κυριακή της Πεντηκοστής, καθώς και την Γέννηση του Χριστού και την Βάπτιση Του, όταν οι ημερομηνίες των σταθερών αυτών εορτών συμπίπτουν με ημέρα Κυριακή.

Η Δευτέρα είναι αφιερωμένη στου Αγίους Ταξιάρχες και όλες τις Ουράνιες Δυνάμεις.

Η Τρίτη είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή.

Η Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση της Άρνησης και Προδοσίας του Κυρίου μας από τον άνθρωπο, Ιούδα τον Ισκαριώτη – τακτική νηστεία.
Είναι αφιερωμένη επίσης στην Παναγία μας, την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η Πέμπτη είναι αφιερωμένη στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους και στον Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό, τον Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας.

Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη και την Σταύρωση του Κυρίου – τακτική νηστεία.

Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στους Αγίους Πάντες, τους Μάρτυρες της Πίστεως μας, και ακόμα στους κεκοιμημένους, λόγω της Καθόδου του Κυρίου μας στον Άδη κατά την Ημέρα του Σαββάτου, πριν από την Ανάσταση.
Γι’ αυτό και τα δύο Ψυχοσάββατα - αλλά και κάθε Σάββατο, θεωρούνται ημέρες πρόσφορες για περισσότερη μνήμη όσων έφυγαν από τον κόσμο μας, με πλούσια την αίσθηση αγάπης, που θα συνοδεύει τις μνήμες αυτές, προσδοκώντας την επαύριο, την Ανάσταση!


==>   http://paradeka.blogspot.gr/2017/06/blog-post_57.html




[2φΑ]






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου