Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

"Τα σεντόνια.."










Τα σεντόνια..


Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, μόλις εγκαταστάθηκε στη νέα του κατοικία. Το πρώτο πρωί, η κοπέλα άνοιξε τις κουρτίνες τους και είδε μια γειτόνισσα να απλώνει τα σεντόνια της. Η κοπέλα είπε: «Πόσο βρώμικα είναι τα σεντόνια της γειτόνισσας! Πρέπει να πάρει άλλη σκόνη πλυσίματος. Αν ήταν φίλη μου, θα της μάθαινα να τα πλένει καλύτερα!!»

Ο σύζυγος του κοριτσιού κοίταξε, αλλά δεν είπε τίποτα. Μερικές ημέρες αργότερα, ξαναείδε η κοπέλα τη γειτόνισσα να απλώνει και είπε πάλι: «Η γειτόνισσα μας συνεχίζει με τα βρώμικα σεντόνια. Αν ήταν φίλη μου, θα της σύστηνα μια πιο καλή σκόνη πλυσίματος». Και έτσι κάθε 3 ή 4 μέρες, συνέχισε να λέει τα ίδια, βλέποντας τη γειτόνισσα να απλώνει τα σεντόνια της.

Μετά από ένα μήνα περίπου, είδε έκπληκτη ένα πρωί τα ρούχα της γειτόνισσας κάτασπρα και καθαρά. Και είπε στον σύζυγο της: «Κοίτα!! Επιτέλους, η γειτόνισσα έμαθε να πλένει. Κάποιος θα της έδειξε. Εγώ, δεν της είπα τίποτα...». Και ο σύζυγος πολύ τρυφερά, της απάντησε: «Όχι, εγώ σηκώθηκα σήμερα πιο νωρίς και καθάρισα τα παράθυρα μας».


Έτσι είναι.

Όλα εξαρτώνται από τα τζάμια, μέσα από τα οποία κοιτάζουμε.
Είναι ανάγκη να τα καθαρίζουμε κάθε τόσο.
Και να ανοίγουμε τα παράθυρα μας συχνά, για να βλέπουμε καλύτερα.

Τίποτε γύρω μας δεν είναι μόνο αλήθεια ή μόνο ψέμα.
Σε αυτόν τον απατηλό κόσμο, όλα εξαρτώνται από τη διαύγεια των ματιών.
Με τα οποία κοιτάμε (και μετράμε), τον έξω κόσμο. . .


*  Από το Facebook











Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου