Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

"Emperor"





Στη Γάνδη γυρίζεται αυτές τις μέρες η ιστορική κινηματογραφική ταινία Emperor, μια παραγωγή Βελγίου 2015, σε σκηνοθεσία του Lee Tamahori, με τους  Adrien Brody, Rutger Hauer, Paz Vega και Bill Skarsgård.

Το σενάριο είναι του Michael Thomas και η φωτογραφία του Sam McCurdy.

Μέσα στις ισχύουσες κοινωνικές συνθήκες της Ευρώπης του 16ου αιώνα, ένα νεαρό κορίτσι αναζητά εκδίκηση από τον πανίσχυρο αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κάρολο τον Ε΄, για τον θάνατο του πατέρα της.

Οι ενδυμασίες των ηθοποιών δένουν τόσο αρμονικά με το μεσαιωνικό χρώμα της πόλης, που μοιάζει να φαίνεται περισσότερο εκτός κλίματος, η παρουσία σύγχρονου κόσμου, να παρακολουθεί τα γυρίσματα.

Η μείξη αυτή των δύο εποχών, μας δίνει μερικές πολύ όμορφες εικόνες.





Ο Κάρολος Ε΄ (Karl V, 1500–1558) ήταν αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 1519 και ως Κάρολος Α΄ της Ισπανίας (ισπανικά: Carlos I de España) από το 1516 μέχρι την παραίτησή του το 1556, χάριν του νεότερου αδελφού του, Φερδινάνδου Α', ο οποίος τον διαδέχθηκε στον θρόνο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του γιου του, Φιλίππου Β΄, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Ισπανίας.

Ως απόγονος τριών ηγεμονικών δυναστειών της Ευρώπης, του Οίκου των Αψβούργων, του Οίκου των Βαλουά-Βουργουνδίας και του Οίκου της Τρασταμάρα, έγινε ηγεμόνας των κτήσεων των Αψβούργων στην κεντρική Ευρώπη, των Βουργουνδικών Κάτω Χωρών και των βασιλείων της Καστίλλης και Αραγονίας.

Ήταν επίσης κυρίαρχος εκτεταμένων περιοχών της Κεντρικής, της Δυτικής και της Νότιας Ευρώπης, καθώς και των ισπανικών αποικιών στην Αμερική και την Ασία.

Ο Κάρολος ήταν ο πρεσβύτερος γιος του Φιλίππου του Ωραίου και της Ιωάννας της Τρελής.

Έφερε τους τίτλους του Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Βασιλέα της Γερμανίας, του Βασιλέα της Ιταλίας, του Βασιλέα της Ισπανίας, του Άρχοντα των Κάτω Χωρών και του Δούκα της Βουργουνδίας.


















Για μεγάλο μέγεθος, κλικ στη φωτογραφία.

Wiki-


[2fA]







Share

1 σχόλιο: