Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

"Ο νικητής.. "







Στις αυθόρμητες ενέργειες, φαίνεται η ποιότητα του ανθρώπου.

2 Δεκεμβρίου 2012, αγώνας ανώμαλου δρόμου 5.000 μέτρων στην πόλη Burlada της περιοχής Ναβάρα, στην Ισπανία:

Ο βάσκος αθλητής Iván Fernández Anaya, ενώ είχε την ευκαιρία να τερματίσει πρώτος, δεν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του προπορευόμενου κενυάτη Abel Mutai [χάλκινο μετάλλιο στα 3.000 μέτρα steeple, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου], αλλά τον βοήθησε να αντιληφθεί το λάθος και να κερδίσει τον αγώνα.

Ο 24χρονος Anaya περιγράφει το γεγονός: "Έτρεξα κοντά του 4 χιλιόμετρα  Ήταν  μπροστά μου συνεχώς 5μ. Μετά η διαφορά αυξήθηκε. Στα τελευταία 250μ αύξησα την ταχύτητα μου προσπαθώντας να τον φτάσω. Ο Mutai είδε μια αψίδα από μπαλόνια που είχαν στήσει για την τελετή απονομής των βραβείων και σκέφτηκε ότι είναι η γραμμή του τερματισμού. Σταμάτησε να τρέχει και άρχισε να χαιρετά το κοινό και να τους στέλνει φιλιά.

Του φώναξα πως έπρεπε να τρέξει ακόμα 10μ Δεν κατάλαβε. Τον έφτασα. Από τις κερκίδες με ενθάρρυναν να τον περάσω, όμως δεν το σκέφθηκα ούτε στιγμή. Θα ήταν μια νίκη που δεν μου ανήκε. Του έδειχνα το τέρμα, φωνάζοντας. Τίποτα. Με κοίταζε σαστισμένος. Αναγκάστηκα να τον σπρώχνω. Δεν ξέρω τι κατάλαβε, αλλά τελικά ήταν ο πρώτος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού. Αυτό ήταν όλο!

Έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Εκείνος ήταν ο νόμιμος νικητής. Μόλις είδα πως είχε σταματήσει, ήξερα ότι έπρεπε να τον βοηθήσω και όχι να τον περάσω."

Κάποιος, είπε για τον Anaya: "Αντί για ένα κάλπικο χρυσό μετάλλιο, προτίμησε ένα γνήσιο ασημένιο!"












Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου