Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

"Αν ερχόταν σήμερα.. "






π. Σεραφείμ Ρόουζ 

Από το βιβλίο "π. Σεραφείμ Ρόουζ: Η ζωή και τα έργα του"
- απόσπασμα επιστολής προς τους γονείς του, τον Ιούνιο του 1964 –


«… Είναι αλήθεια ότι αυτή η γενιά είναι πολύ μπερδεμένη…

Το μόνο πρόβλημα με μένα είναι ακριβώς, ότι δεν είμαι μπερδεμένος και γνωρίζω πολύ καλά ποιο είναι το καθήκον του ανθρώπου:
να λατρεύει τον Θεό και τον Υιό Του, και να προετοιμάζεται για τη ζωή στον επερχόμενο κόσμο, και όχι να ζει άνετα κι ευτυχισμένα σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο, εκμεταλλευόμενος τον συνάνθρωπο του και ξεχνώντας τον Θεό και τη Βασιλεία Του.

Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα σ’ αυτόν τον κόσμο, ξέρετε τι θα Του συνέβαινε;
Θα Τον έκλειναν σε ψυχιατρείο και θα Τον υπέβαλαν σε ψυχοθεραπεία, το ίδιο θα έκαναν και στους Αγίους Του…

Ο κόσμος θα Τον σταύρωνε πάλι σήμερα, ακριβώς όπως έπραξε πριν από 2.000 χρόνια, διότι ο κόσμος δεν έχει μάθει τίποτα πέρα από το να κατεργάζεται ακόμη δολιότερες μορφές υποκρισίας.
Ζούμε σε μια κοινωνία πιο ειδωλολατρική και πιο εχθρική προς τον Χριστό, από εκείνη στην οποία ο ίδιος γεννήθηκε…

Πρόσφατα, ένας καθολικός ιερέας του "Πανεπιστημίου της California" στο Los Angeles, τόλμησε να πει ότι το Πανεπιστήμιο τους είχε παγανιστική ατμόσφαιρα και οι ιθύνοντες του Πανεπιστημίου τον χαρακτήρισαν "φανατικό" και "παράφρονα".

Έλεγε φυσικά την αλήθεια, αλλά οι άνθρωποι μισούν την αλήθεια και γι’ αυτό ευχαρίστως θα ξανασταύρωναν τον Χριστό αν ερχόταν ανάμεσα τους.

Όμως η αγάπη για την αλήθεια και για τον Θεό είναι απείρως πιο σημαντική απ’ την αγάπη για την ασφάλεια, τα χρήματα και τη φήμη… »



[2fA]








Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου